Fun City

Vis stort billede Tilføj
Fun City

280,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I dag er shopping blevet en livsstil, vi forbruger på livet løs, også i det offentlige rum, dette betyder at byen i dag er blevet 'Disneyficeret' eller 'Tivolificeret'. Sloganet for Fields er John Lennons omkvæd "Come together". Shopping er blevet en total-oplevelse. 'Shop without guilt' proklamerer et skilt i Singapore, der efterhånden er blevet til et kæmpe shoppingcenter. Vi skal underholdes, både hjemme og i byrummet, tidligere havnemiljøer skabes om til dynamiske byrum med kontorbygninger og lejligheder til de velhavende, her skabes kunstige strande, skateboard baner, cafeer. Oplevelsen er motoren i det såkaldte oplevelsessamfund og for moderne byplanlæggere og byudviklere er begrebet 'kulturel planlægning' blevet det nye mantra.
Målet med denne udgivelse er at indkredse konsekvenserne af denne udvikling, at belyse samspillet mellem såkaldte "funscapes" og "fear culture" og at redegøre for betydningen af nye koncepter og fænomener så som 'event-kultur', 'urban scenografi', 'oplevelsesøkonomi', 'by-branding' og 'kulturel planlægning'.
Der refereres både til cases i en del danske byer f.eks. København, Aalborg og Randers, men også til udlandet f.eks. Amsterdam, Rotterdam, Barcelona, Bangkok, Las Vegas, Toronto og Wolfsburg. "First we take Manhattan, then we take Berlin", sang Leonard Cohen og det er også blevet overskriften på en af artiklerne i bogen.
Bogen, som udgives på engelsk, er redigeret af Gitte Marling og Martin Zerlang, med bidrag af: Arnold Reijndorp, Tracy Metz, Birgitte Bundesen Svarre, Orvar Löfgren, Ole B. Jensen, Hans Kiib, Lasse Andersson, Julie Holck, Boris Brorman Jensen, Christian Broen, Anne Ring Petersen og Mette Mechlenborg.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sideantal: 279
Sprog: Engelsk
Originalsprog: Mange
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: James Manley
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Danish Architectural Press
Bredde: 170 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 673 g
Udgivelsesdato: 06 Sep 2007
Oplagsdato: 06 Sep 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774073758

Udgivelsesår

2007

Sprog

Engelsk