Exner - Inger og Johannes Exner

Vis stort billede Tilføj
Exner - Inger og Johannes Exner

595,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I 'Inger og Johannes Exner' præsenteres ægteparret Inger og Johannes Exners (begge født 1926) livsværk for første gang i ét, samlet værk. Vi følger parret fra tidlig ungdom til deres nuværende status som nogle af Danmarks mest originale og særegne arkitekter. Bogen er en arkitektonisk rejse gennem et halvt århundrede og sætter samtidig fokus på arkitekturens kulturbærende værdier. Parret er kendt for en lang række markante bygninger over hele landet, eksempelvis Koldinghus museet, Islev Kirke og Sædden Kirke.

Netop restaurering og kirkebyggeri udgør hovedvægten i parrets samlede værk. Exners arkitektur er kendetegnet ved en uhyre fin fornemmelse for lyset og rummet og for byggematerialernes og konstruktionernes poetiske indhold. Grundholdningen bag værkerne er, at al arkitektur er en åben livsproces, som udvikler sig lag på lag over tid, og som kun bliver rigere gennem tidens slid og påvirkninger.

Forfatteren til monografien er Thomas Bo Jensen, f. 1964, arkitekt, ph.d., og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole. Bogen er blevet til på baggrund af et omfattende research- og forskningsarbejde samt en lang række samtaler med Inger og Johannes Exner. Thomas Bo Jensen udgav i 2006 storværket om Grundtvigs Kirkes bygmester P.V. Jensen-Klint.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thomas Bo Jensen
Sideantal: 364
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Michael Jensen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Kristian Berg Nielsen
Udgiver: Ikaros Press
Bredde: 291 mm
Højde: 301 mm
Dybde: 44 mm
Vægt: 2820 g
Udgivelsesdato: 15 May 2012
Oplagsdato: 15 May 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792614070

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk