Det moderne tanghus på Læsø

Vis stort billede
Det moderne tanghus på Læsø

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I sommeren 2012 tog Realdania Byg det første spadestik til Det Moderne Tanghus; Et fritidshus, som forankrer den ældgamle Læsø’ske tang-tradition i en nutidig byggeskik funderet på økonomisk og miljømæssig bæredygtighed – med tang som det gennemgående byggemateriale.

Bogen giver et indblik i byggeprocessen og ikke mindst tankerne bag.Udfordringen var at få det temmelig viltre ålegræs indpasset i en industriel produktion, uden at dets fysiske og æstetiske egenskaber blev sat over styr. Men det er lykkedes.

I Det moderne tanghus bliver tang brugt på tre vidt forskellige måder: Som isolering, som indvendig polstret beklædning og som udvendig synlig beklædning.

I Det moderne tanghus udfoldes hele bygningsteknologiens palet: Fra ålegræsset, det simpleste, uforarbejdede råstof, der bogstavelig talt er lige til at samle op på stranden, over industrialiseret præfabrikation af bygningsdele til højteknologiske varmepumper.

Det Moderne Tanghus på Læsø er ikke blot en fortælling om en ny anvendelse af et bemærkelsesværdigt materiale på et særegent sted med en højst usædvanlig bygningshistorie. Det er også en krystalkugle, der indfanger og belyser mange af de væsentligste problemstillinger, som dansk byggeri står overfor i dag.

60 sider rigt illustreret

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørgen Søndermark / Anders Klebak / Tegnestuen Vandkunsten / M.Fl
Sideantal: 60
Sprog: Dansk
Forord af: Realdania Byg
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: English summary translated by LanguageWire
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Fotograf Helene Høyer Mikkelsen
Udgiver: Realea
Bredde: 224 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 7 mm
Vægt: 232 g
Udgivelsesdato: 31 Jul 2013
Oplagsdato: 31 Jul 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792230539

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk