Designer Ole Søndergaard

Vis stort billede
Designer Ole Søndergaard

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvem tegner egentlig de danske vejskilte? Hvem tegnede Unibanks røde enhjørning? Danicas logo? Plæneklipperfabrikken Ginges logo? Og Berlingskes? Hvem har tegnet skriften på Knud Rasmussens mindestøtte ved Øresund? Og hvem har lavet den smukke skiltning på Nationalmuseets antiksamling?
Det er ikke til at se det, hvis man ikke ved det – men svaret er i alle tilfælde designeren Ole Søndergaard. Hans mangeårige virke bekrives nu i en udstilling på Desigmuseum Danmark og i en ny bog fra Forlaget Vandkunsten.
Ole Søndergaard hører til inderkredsen i dansk design, og når man blader gennem bogen forstår man hvorfor. Hans sikre hånd viser sig i hundredvis af gennemarbejdede og slidstærke bomærker, tegnet for landets største virksomheder og institutioner. Vi kender alle logoerne, vi kan skelne dem fra hinanden og forbinder dem gennem mange år med karakteren af netop den virksomhed, de er tegnet til. Set samlet i bogen forstår man, at bomærkerne alle må være tegnet af den samme. Men man forstår også, hvor megen omhu der har skullet til for at give dem deres slidstyrke.
I 1985 var Ole Søndergaard med til at danne den legendariske designgruppe Eleven Danes, hvor 11 af landets bedste designere fik international succes på at slå deres tegnestuer sammen. Det holdt i 11 år. Historien kan læses i bogen.
I dag arbejder Ole Søndergaard fra sin egen tegnestue i Helsingør.
Bogen har parallel dansk og engelsk tekst.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Steen Ejlers / Kai Christensen. / Jens Bernsen / M.Fl
Sideantal: 246
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 150 mm
Højde: 227 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 742 g
Udgivelsesdato: 07 Mar 2012
Oplagsdato: 07 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776958176

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk