Dansk på mode! - Fortællinger om design, identitet og historie i og omkring dansk modeindustri

Vis stort billede Tilføj
Dansk på mode! - Fortællinger om design, identitet og historie i og omkring dansk modeindustri

348,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I en tid hvor modeindustrien globaliseres, og masseproducerede forbrugsvarer sælges verden over, er modens distinkte, nationale identitet blevet relevant som et unikt særkende. Som aldrig før tales der om dansk mode i modeindustrien, i medierne, på Christiansborg, på landets designuddannelser og blandt modeforskere.
Denne bog handler om, hvordan fænomenet dansk mode er opstået, og hvordan dets forskellige betydninger er blevet til. Det er en bog om tøj, modedesign, identitet og historie i og omkring den danske modebranche i perioden fra midten af det 20. århundrede til begyndelsen af det 21. århundrede.
Marie Riegels Melchior tager afsæt i en historisk analyse af dansk modes historie fra 1950’erne og frem og fortsætter helt ind i lokalerne hos den københavnske modevirksomhed Mads Nørgaard-Copenhagen, hvor dansk mode i dag opstår og markedsføres. Desuden undersøger bogen den politiske opmærksomhed omkring dansk mode, som den tager sig ud i den forrige regerings globaliseringspolitik. Endelig indeholder bogen en diskussion, som med udgangspunkt i et større interviewmateriale med danske modedesignere omhandler de potentialer og begrænsninger, der kan være ved at formulere dansk mode og gøre den til genstand for nationalstatens imageopbygning.
Indeholder mere end 100 illustrationer, bl.a. fra danske designeres scrapbøger.
Marie Riegels Melchior(f. 1974) er cand.mag. i europæisk etnologi og ph.d. i design og fashion history fra Kunstakademiets Arkitektskole. Hun er medredaktør af antologien Snit. Industrialismens tøj i Danmark, som udkom i 2011.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Marie Riegels Melchior
Sideantal: 286
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 214 mm
Højde: 280 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 1040 g
Udgivelsesdato: 24 Jan 2013
Oplagsdato: 24 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763530446

Sprog

Dansk

Dansk på mode! - Fortællinger om design, identitet og historie i og omkring dansk modeindustri Museum Tusculanums Forlag