Bindesbølls Rådhus i Thisted

Vis stort billede
Bindesbølls Rådhus i Thisted

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Thisteds gamle rådhus ligger centralt i Thisted på byens største torv. Det fredede rådhus er opført i 1853 efter tegning af arkitekten Michael Gottlieb Bindesbøll. Bygningsværket er med sit formsprog, konstruktion og farvesætning et af Danmarks meget fine eksempler på historicistiske rådhusbyggerier i provinsen fra perioden.

Bygningen er det fjerde i rækken af rådhuse opført på dette sted. Det første allerede i 1546. Råd-, ting- og arresthuset er opført som et komplekst og multifunktionelt byggeri. Både rådstue, arrest, arrestforvarerens bolig, sprøjtehus og sparekasse fandt oprindeligt plads under samme tag. Det var ydermere sådan konstrueret, at arrestdelen har kunnet fungere fuldstændig adskilt fra de øvrige funktioner.

Bogen giver glimt af byen, husets arrestforvarer og enkelte fangeanekdoter. Den byder på en arkitekturhistorisk beskrivelse og analyse af bygningen. Og ikke mindst indeholder den en beskrivelse af de restaureringsmæssige udfordringer og valg, der er truffet i forbindelse med den gennemgribende restaurering af Thisteds imponerende rådhusbygning, der især har koncentreret sig om at bringe ejendommen tilbage til sit oprindelige udtryk i overensstemmelse med Bindesbølls tanker.

68 sider med mange fotos og illustrationer

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Kibsgaard / Orla Poulsen / Peter Thule Kristensen
Sideantal: 68
Sprog: Dansk
Forord af: Anne Dorthe Walther
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Anne Dorthe Walther
Udgiver: Realea
Bredde: 222 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 448 g
Udgivelsesdato: 22 Apr 2010
Oplagsdato: 22 Apr 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792230232

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk