Arkitekturtegningen som refleksion - Architectural Drawing as Reflection

Vis stort billede
Arkitekturtegningen som refleksion - Architectural Drawing as Reflection

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Arkitekturtegningen har fået en særlig central rolle i udforskningen og beskrivelsen af arkitektoniske problemstillinger. Ikke blot som repræsentation af arkitektonisk fremtræden i alle de velkendte former vi kender fra formidling af projekter, men i de senere årtier tillige som et selvstændigt medie for refleksion omkring arkitekturen. Velkendt er udviklingen af særlige notationsformer, som tegner de kunstneriske diskurser omkring mulige arkitektoniske betydninger. I denne sammenhæng er det især udviklingen af tegningslandskab med morfologiske og topologiske konfigurationer, som giver tegningen en særlig opmærksomhed i refleksionen og i tilblivelsen af arkitektonisk skabelse. Denne samling af reflekterende arkitekturtegninger er set i et sådant perspektiv.


På afdelingen Arkitektur, rum og form, Kunstakademiets Arkitektskole er der igennem årene i undervisningen udviklet et omfattende materiale i relation til den arkitektoniske forslagsstillelse omkring tegning og komposition, diagram, notations, etc.. Herfra er udvalgt tegninger, der hver især rummer en kompetent selvstændig fremtræden. Tegningerne er friholdt fra deres studiemæssige sammenhæng. De er ikke ordnet i tid, studietrin, øvelser, kurser, m.m., men grupperet i sektioner for at åbne for den indskudte tekst. Denne tekst udgør et beskrevet rum parallelt til tegningsrummet og ønsket er, at der af læseren trækkes tråde på kryds og tværs, mellem tekst og tegning, i bedste stil med stregens evne til at rumme og åbne for en kompleks verden i tilblivelse.
Udgivelsen henvender sig til alle som er optaget af tegninger som notation. Rigt illustrereret. Dansk og engelsksproget udgivelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Cort Ross Dinesen
Sideantal: 224
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Cort Ross Dinesen,Birgit Skovfoged Østergaard
Udgiver: Kunstakademiets Arkitektskoles Forlag
Bredde: 254 mm
Højde: 313 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 1422 g
Udgivelsesdato: 31 May 2014
Oplagsdato: 31 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778303417

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Arkitekturtegningen som refleksion - Architectural Drawing as Reflection Kunstakademiets Arkitektskoles Forlag