Arkitektur som synlig tale

Vis stort billede
Arkitektur som synlig tale

378,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Temaet for Lise Beks nye bog er rumforståelsen i arkitekturen og det historiske skifte, som renaissancen indvarslede: fra en rumopfattelse baseret på symbolets uimodsigelighed til den retoriske figurs overtalelsesstrategi. Et afgørende vendepunkt, som også bliver modernitetens forudsætning.

Gennem indgående analyser af et omfattende materiale vises, hvordan rumforståelsen udvikler sig fra antikken og frem til nutiden. Renaissancens opgør med de tidligere former for "symbolisering" af verden erstattes af en ny frihed til at vrage den orden, som virkeligheden var blevet indsat i. Med inspiration fra retorikken bliver det nu muligt ved egne midler at skabe eller måske rettere konstruere sig nye ordener, en ny virkelighedsforståelse.

Hvordan denne "overtalelsens strategi" praktiseres og kommer til at bane vej for produktion og konstruktion af nye virkelighedsbilleder beskrives ved eksempler hentet fra arkitekturens, byens, havens og de landskabelige omgivelsers udvikling.

Bogens udgangspunkt er en videreførelse af de undersøgelser af forholdet mellem synsmåde og virkelighedsforståelse, som Lise Bek fremlagde for billedkunstens vedkommende i bogen Reality in the Mirror of Art (2003).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lise Bek
Sideantal: 404
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Polytype
Forord af: Kristian Berg Nielsen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Kristian Berg Nielsen
Udgiver: Ikaros Press
Bredde: 229 mm
Højde: 265 mm
Dybde: 37 mm
Vægt: 1785 g
Udgivelsesdato: 14 Apr 2010
Oplagsdato: 14 Apr 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792614032

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk