Arkitekternes egne boliger - med arkitekternes egne ord

Vis stort billede
Arkitekternes egne boliger - med arkitekternes egne ord

385,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Arkitekternes egne boliger – med arkitekternes egne ord er et unikt indlæg om dansk boligkultur. Til forskel fra stort set al anden litteratur om danske boliger og dansk boligbyggeri er bogens fremstillinger baseret på arkitekternes egne beretninger om deres egne boliger.I arkitekternes egne boliger afspejles ofte samtidens eller morgendagens boligidealer. Vi får således et indblik i arkitekternes boligidealer og – drømme og i, hvorledes disse – i flere tilfælde gennem et langt liv – er bearbejdet og realiseret.

Hvilke arkitekturstrømninger er husene og boligerne udtryk for, og i hvilket omfang opfylder de brugernes vekslende behov – fra de unge år til seniortilværelsen? I ”Arkitekternes egne boliger” får vi indblik i arkitektens refleksioner over dette at bo – med udgangspunkt i egen bolig. Der er tale om markante og meget personlige manifester, hvor det er faglig lidenskab og kærlighed til stoffet, som er den drivende kraft.

I bogen beretter 20 fremtrædende arkitekter om deres helårs- og fritidsboliger, heriblandt Nanna Ditzel, Gehrdt Bornebusch, Hanne Kjærholm, Kim Utzon, Knud Holscher, Ole Palsby og Michael Sten Johnsen.Gennem bogens dokumentation får vi et førstehånds indblik i de boligarealer, som har domineret en periode, som med rette kan betegnes som den nyere boligarkitekturs guldalder. Bogen er rigt illustreret.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kirsten Grønborg / Mogens Stærk
Sideantal: 424
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Arkitektskolen I Århus
Bredde: 223 mm
Højde: 304 mm
Dybde: 37 mm
Vægt: 2036 g
Udgivelsesdato: 13 Oct 2010
Oplagsdato: 13 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790979263

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Arkitekternes egne boliger - med arkitekternes egne ord Arkitektskolen I Århus