Æblets fortælling

Vis stort billede
Æblets fortælling

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I 8000 år har æblet og mennesket fulgtes ad. Æblet har fulgt os i vores drømme - om evig ungdom, kærlighed, elskov, sundhed og overmenneskelig magt. Det har fulgt os ud af Edens have og været med på folkevandringer, handelskaravaner, erobringer og i eksil. Det har beskyttet os mod ildebrand, halsbrand, koldbrand og kræft. Gennem historien har æblet haft følgeskab af fyrster, konger, excentrikere og podemestre, og det har rejst med præstefruer og guvernanter, lærere og almuefolk. Det har kendt Sappho, Vergil og Johannes V. Jensen, og det har inspireret kunstnere som Cezanne, Magritte og Andy Warhol.
I Æblets fortællinggiver Karen Sybergos æblets kulturhistorie, der trækker linjer fra klosterhave til køledisk og fra Newton til Macintosh. Det er en fortælling om eventyrernes guldæbler, folketroens farlige røde æbler, barndommens æbleskud og vore dages gennemsnitlige supermarkedsæble, der slet ikke smager af æble. Men det er også en fortælling om mennesket selv. For æblets kulturhistorie er en optik - det, vi ser igennem den, er os selv.
Karen Syberg er kulturskribent ved Dagbladet Information og har tidligere bl.a. udgivet biografien Tove Ditlevsen - myte og liv og havebøgerne Havetid og Admiraler elsker sukkerpærer.
Æblets fortælling er i pragtformat og rigt illustreret.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Karen Syberg
Sideantal: 459
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: People'S Press
Bredde: 222 mm
Højde: 260 mm
Dybde: 40 mm
Vægt: 2108 g
Udgivelsesdato: 16 Apr 2007
Oplagsdato: 22 Oct 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770550833

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk