1700-tallet - Parykker. profit og pøbel

Vis stort billede
1700-tallet - Parykker. profit og pøbel

100,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

1700-tallet – Parykker, profit og pøbel ser på Danmark i 1700-tallet, hvor landet for alvor bliver en del af det globale netværk, og varer, ideer og mennesker krydser grænser som aldrig før. Danmark i 1700-tallet er præget af en udveksling mellem det åbne og nysgerrige og det lukkede og indadvendte. Det er en florissant periode, hvor købmænd skaber formuer på slaver og våben, mens borgernes rettigheder og ytringsfrihed debatteres i de nyopståede klubber. De Vestindiske øer og Trankebar kommer på danmarkskortet som kolonier, og nysgerrige videnskabsmænd drager ud for at katalogisere verden.

Danmark møder i 1700-tallet verden, og kimen til nutidens demokratiske samfund, der kendetegner det moderne Danmark i dag, blev lagt. Golden Days-festivalens og bogens mål er at aktualisere 1700-tallet og sætte fokus på ytringsfrihed, dannelse, menneskerettigheder og kønnenes ligestilling.

Ud over Ulrik Langen , bogens hovedredaktør, der også selv bidrager med et kapitel om vold, skriver ni skarpe penne følgende bidrag til bogen:
Heidi Laura – Nysgerrighed, Peter Henningsen – Grådighed, Thomas Bredsdorff – Utopier, Maria Helleberg – Lyst, Thorkild Kjærgaard – Tro, Anne-Marie Mai – Frihed , Thomas Lyngby – Iscenesættelse, Peter Tygesen – Lighed, Ove Korsgaard – Dannelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ulrik Langen
Sideantal: 208
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Politiken
Serie: Golden days
Udgivelsesdato: 16 Aug 2010
Oplagsdato: 16 Aug 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788756794732

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

1700-tallet - Parykker. profit og pøbel Politiken