Økologisk have - Selvforsyning til husbehov

Vis stort billede
Økologisk have - Selvforsyning til husbehov

228,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Erfarne folk er værd at gæste … Sølva Falgren og Jens Juhl har mere end 20 års erfaring med økologisk havebrug. Her øser de af deres store viden, bl.a. om de arter og sorter, der egner sig særlig godt til økologisk dyrkning – også nye, spændende planter. Deres lille have på 480 m², heraf 50 m² køkkenhave, forsyner dem med grønsager, æg og honning til næsten hele året.

”Vi lever af de grønsager, som årstiden byder på, og spiser direkte fra haven fra tidligt forår og til frosten sætter ind. Derefter fortsætter vi med at tage fra vores depoter af selleri, hvid- og rødkål, porrer, jordskokker, hokkaidogræskar, løg mv., til de er spist op midt på vinteren. Herefter er vi nødt til at købe nogle få grønsager, suppleret med dem vi har i fryseren. Allerede i april kan vi igen høste friske salatblade og spinat.”

At dyrke økologisk i ens private have er sund fornuft – så enkelt kan det siges – men ikke gøres. I denne bog forklares grundigt, hvordan man kommer i gang, og hvordan man fortsætter, så det bliver en sport at få de flotteste og bedste afgrøder ved at bruge naturens egne principper. Der er ingen hokuspokus ved økologi, det er lige ud ad landevejen, men man har brug for en god forklaring til at komme i gang.

Her er bl.a. afsnit om: Principperne bag økologisk dyrkning, Planlægning af køkkenhaven. Højbede og sædskifte, Naboplantning, Blomster skadedyrene ikke kan lide, Biplanter, Gødning og grøngødning, Kompostering, Drivhus og drivbænk, Krukker og potter, Høns og bier, Staudehavens betydning for den økologiske have samt ikke mindst en grundig gennemgang af alle grønsager, bær, frugt, drivhusplanter mv. Illustreret med henholdsvis smukke akvareller af alle arterne og instruktive fotos.

Illustreret med fotos af Sølva Falgren og tegninger af Kirsten Tind, indbundet i dutchbind.

2. oplag er stort set identisk med 1. oplag, bortset fra at der er foretaget mindre korrektioner, rettet fejl og ajourført sortsnavne.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sølva Falgren / Jens Juhl
Sideantal: 192
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Kirsten Tind
Omslagsgrafiker: Steen Frimodt
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 3
Udgave: 1
Illustreret af: Kirsten Tind
Fotograf: Sølva Falgreen m.fl.
Udgiver: Koustrup & Co.
Bredde: 170 mm
Højde: 251 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 601 g
Udgivelsesdato: 04 Apr 2011
Oplagsdato: 06 Sep 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791583377

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Økologisk have - Selvforsyning til husbehov Koustrup & Co.