Englands smukkeste haver

Englands smukkeste haver Forstør

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

En smuk gavebog – men også en bog, der kan danne grundlag for rejser rundt i Storbritannien

Et storslået værk om de fineste haver i Storbritannien, med hver deres særpræg. Helena Attlee har udvalgt de fineste haver i Storbritannien, hvilket har resulteret i en stor bredde inden for perioder og stilarter.

Helena Attlee beskriver de enkelte havers historie og kombinerer det med sine engagerede og personlige indtryk af hovedattraktionerne de pågældende steder. Alex Ramsay har stået for fotograferingen, og sammen har Helena og han skabt denne bog, der er en hyldest til 20 haver, som på hver deres måde i kraft af deres særpræg er berømte verden over.

Levens Hall fra 1600-tallet med de fine figurklippede buske er nok den ældste, Stourhead i Wiltshire repræsenterer den engelske landskabshave og fontænerne ved Alnwick Castle samt Charles Jencks’ unikke former i Skotland er eksempler på helt moderne haver.

Flere af haverne viser kendte engelske havepersonligheders kreativitet, eksempelvis Chistopher Lloyd, Vita Sackville-West og Lawrence Johnston. Andre havers succes bunder i særlige klimatiske forhold på stedet: Mount Stewart i Nordirland, hvor sarte planter nyder godt af Golfstrømmens opvarmning, eller Beth Chattos grushave, der er skabt i et af Storbritanniens mest tørre områder. Endelig er der haver som Eden Project, der spiller en vigtig rolle i forbindelse med undervisning.

Helena Attlee har havekultur og –historie som sit speciale. Hun holder foredrag, skriver for en række magasiner og leder haverejser i Europa og Japan. Hun har tidligere udgivet bøgerne The Gardens of Potugal, Italian Gardens: A Cultural History, The Gardens of Japan, The Gardens of Wales og Italy’s Private Gardens: An Inside View.

Alex Ramsay, der er en prisbelønnet arkitektur- og havefotograf, har illustreret mange af Helena Attlees bøger, og hans fotografier er repræsenteret i udgivelser verden over.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Helena Attlee
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 260 mm
Højde: 275 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 1022 g
Udgivelsesdato: 14 Jun 2011
Oplagsdato: 14 Jun 2011
Varefakta
Reference

b-9788717041691

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Englands smukkeste haver Nyt Nordisk Forlag