Træningsfysiologi

Vis stort billede
Træningsfysiologi

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvad sker der i kroppen, når man arbejder eller træner? Hvilken virkning har fysisk aktivitet for menneskeligt velvære, og hvordan påvirker træning kroppens tilpasning til omgivelserne? Hvordan bør man træne for at opnå det resultat, som man går efter?
En ting er sikker: Fysisk aktivitet er af stor betydning for sundheden, og det er vigtigt at kende den teori, der eksisterer om, hvordan kroppen fungerer fysiologisk, og hvordan fysisk træning påvirker den.
Nøglebegreber i denne bog er bl.a. kredsløb, blod, iltoptagelse, respiration, energiomsætning, temperaturregulering, nervesystemets opbygning, bevægelser, reflekser, spring, kast og spark, motorisk indlæring, træningseffekt og præstationsevne under arbejde. I forlængelse af det teoretiske er der en række simple øvelser, hvor teori og praktik forsøges integreret.
I øvelserne anvendes eksempelvis matematiske formler og fysiske principper samt beregninger og afbildninger.
Bogen er henvendt til bl.a. undervisningen på ungdomsuddannelserne, og den lægger op til et mellemfagligt samarbejde, fx mellem idræt og fysik, matematik og biologi.
Jens Bangsboer professor ved Institut for Idræt, Københavns Universitet. Tidligere elitefodboldspiller, FIFA- og UEFA-instruktør og i perioden 2001-04 assistenttræner i Juventus FC.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Bangsbo
Sideantal: 99
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 170 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 7 mm
Vægt: 229 g
Serie: Sport & sundhed
Udgivelsesdato: 31 Dec 2007
Oplagsdato: 24 Aug 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778875402

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk