Sport, sundhed og identitet

Vis stort billede
Sport, sundhed og identitet

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Antologi om både forsiderne og bagsiderne af den sportslige medalje – fra glæden og fordelene ved at være fysisk aktiv og spise sundt til sportsskader, spiseforstyrrelser og doping.

Bogen kommer rundt om alle disse aspekter. Bogen er dermed oplagt til brug i idrætsundervisningen på ungdomsuddannelser, højskoler og efterskoler. F.eks. vil den kunne bruges til AT-forløb og tværfagligt arbejde mellem fagene idræt, biologi og samfundsfag.

Laila Ottesen og Lone Friis Thing indleder med et sociologisk vinklet kapitel, der fortæller om idræt og sundhed i forhold til den enkelte danskers vaner og i et overordnet samfundsperspektiv.

Reinhard Stelter fortæller om vores kropskompetences indflydelse på, hvordan vi ser på fysisk aktivitet og dermed vores velvære samt om idrætspsykologien, og hvad den gavner.

Arne Astrup skriver i sit kapitel om sund kost og dens betydning, mens Jørn Wulff Helge i det følgende kapitel beskriver madens betydning for vores præstationsevne. Eva Wulff Helge fortsætter i samme spor og beskriver den kvindelige idrætstriade og spiseforstyrrelser i sportsverdenen.

Michael Kjær og Rasmus Damsgaard afslutter bogen med kapitler om henholdsvis idrætsskader og doping i eliteidræt.

Forfatterne er alle ansat i universitets- eller hospitalsverdenen og er eksperter inden for deres felt. Kontakt til forfatterne kan ske gennem undertegnede.

Bogen indgår i serien Sport & Sundhed, som du kan læse mere om på www.sportogsundhed.dk .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Laila Ottesen / Eva Wulff Helge / Jørn Wulff Helge / M.Fl
Sideantal: 106
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 171 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 285 g
Udgivelsesdato: 14 Nov 2009
Oplagsdato: 14 Nov 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778877529

Udgivelsesår

2009

Sport, sundhed og identitet Frydenlund