Ring Djursland - En udfordring for alle

Vis stort billede
Ring Djursland - En udfordring for alle

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Ring Djursland har en unik position i motorsporten med en historie, der er mere facetteret og omskiftelig end de fleste. Racerbanen ved landsbyen Pederstrup på det østlige Djursland har budt på alt, hvad en racerbane kan byde på. Sportsligt har Ring Djursland lagt asfalt til alskens løb på to, tre og fire hjul, men der har også været rallyer, manøvreprøver og rallycross - alt sammen med både dansk og international deltagelse. Det er her, nye motorsportsdiscipliner har set dagens lys. Det er her, at der for første gang i Danmark er blevet kæmpet om Europamesterskabspoint i flere vigtige discipliner.
Løbene på Ring Djursland har gennem årene budt på alt fra succes og fiasko til tragedie og håb. Der har været glæde og frustration, når nye og erfarne kørere har skullet mestre den vanskelige og krævende asfalt med dens stigninger og fald, langsider og blinde sving. For Ring Djursland er den dag i dag stadig den mest krævende og udfordrende bane i Danmark.
I denne bog fortæller motorsportshistorikeren Morten Alstrup historien om Ring Djursland og de mange begivenheder på og udenfor banen. Om hvordan Jens Christian Legarth i midten af tresserne realiserer drømmen om at skabe den første asfaltbane i Jylland og igangsætter en udvikling mod stor international status, der stoppes brat af hans tragiske og alt for tidlige død. Om hvordan først hans enke Anni Legarth og siden svigerfaderen Gunnar Henriksen driver banen videre, inden Ancher Larsen med nytænkning og idérigdom i starten af halvfjerdserne sætter gang i en stribe nye initiativer. Om hvordan en ny ejer René Koors og løbsarrangøren Ulrik Aubertin-Oxholm atter sørger for overskrifter, inden stadigt stigende miljøkrav og et ejerskifte i starten af firserne sætter gang i en udvikling, så motorsporten i det nye årtusinde afvikles af en klub og en fond i harmoni med omgivelserne, mens racerbanen er en integreret del af en af områdets større uddannelsesinstitutioner.
Med til at tegne historien om Ring Djursland er også mange af

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Morten Alstrup
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Ring Djursland Motorsport
Bredde: 213 mm
Højde: 303 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 791 g
Udgivelsesdato: 03 Dec 2007
Oplagsdato: 03 Dec 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799109029

Sprog

Dansk

Ring Djursland - En udfordring for alle Ring Djursland Motorsport