Nordisk F3 Midget i sort-hvid og farver

Vis stort billede Tilføj
Nordisk F3 Midget i sort-hvid og farver

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Historien om Danmarks og Nordens første rigtige racerbiler tager sin begyndelse allerede kort efter Anden Verdenskrig. Foruden knaphed på stort set alt, så har dansk motorsport lidt under fraværet af en permanent racerbane med fast underlag. Den kom først med Roskilde Ring, som derfor er omdrejningspunktet for denne bog.


Klassens betydning for tilgang og udvikling af unge talenter, kan nok ikke overdrives. Her blev der for allerførste gang i historien mulighed for at prøve kræfter indenfor et rimeligt budget med en ægte racerbil og vise talenterne frem. Dette bringer stjernefrø som Stirling Moss, Peter Collins og Jack Brabham til toppen af det ypperste – nemlig Formel 1 – få år senere.
Bogens udgangspunkt er de danske kørere og de nordiske kolleger som kører væddeløb på baner som især Roskilde Ring, Falkenbergs Skrea og Karlskogas Gelleråsen, foruden afstikkere til løb i den øvrige verden. Den dækker også nogle af de utallige jord og grusbaner samt enkelte gade og lufthavnsløb i perioden 1946-62.
De nordiske fartkonger omfatter danske Robert Nellemann, svenske Sven Andersson og finske Curt Lincoln og mange flere hurtige kører. De kører i tiden hvor ordet sikkerhed ikke var i højsædet og styrthjelme er lavet i læder eller af kork!

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Carsten Frimodt
Sideantal: 228
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Alex Schou Jensen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Veterania
Bredde: 204 mm
Højde: 266 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 968 g
Udgivelsesdato: 02 Oct 2014
Oplagsdato: 02 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788789792606

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Nordisk F3 Midget i sort-hvid og farver Veterania