Matchfixeren

Vis stort billede Tilføj
Matchfixeren

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Matchfixing i fodbold er en global, kriminel kæmpeforretning. I et kompliceret væv af online-betting, transaktioner, trusler og målrettet bearbejdning af spillere, dommere og stråmænd fupper matchfixere i ledtog med kinesiske mafiakarteller sig til billioner af dollars på et bettingmarked, som af efterforskere anslåes til at omsætte for 1 trillioner dollars årligt. Nærmest ud af det blå er matchfixing blevet en af de mest profitable former for organiseret kriminalitet, som ifølge Interpol får selv narkobander til at skifte narkoen ud med fixing af fodboldkampe.

I mere end 15 år – i takt med internettets udbredelse – har matchfixere kunnet operere mere eller mindre risikofrit, idet politimyndigheder verden over har været dårligt informeret om problemet og ikke haft resurser til at bekæmpe det. Først i de senere år er billedet begyndt at ændre sig. Skandaler i Italien, Sydkorea, Kroatien, Finland og mange andre steder er væltet frem, samtidig med der pågår efterforskninger i over 50 FIFA-lande. Pågribelsen af en af de formodede store bagmænd fra Singapore, Vincent Tan, sidste efterår er en foreløbig kulmination, men det er kun toppen af isbjerget, vi har set foreløbig.

I Det store fix afdækker den amerikanske journalist Brett Forrest matchfixingens dunkle underverden i en højaktuel true crime-thriller, der tager læseren med helt ned i sporet i jagten på bagmændene. Såvel som op i toppen af kransekagen, hvor FIFA, diverse fodboldforbund og myndighederne i flere asiatiske lande er syltet godt ind ulovlighederne. En gyser før sommerens VM i Brasilien.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Brett Forrest
Sideantal: 302
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'Spress
Bredde: 153 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 477 g
Udgivelsesdato: 01 Jun 2014
Oplagsdato: 01 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771378894

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk