Marius strikkebogen

Vis stort billede
Marius strikkebogen

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage
Marius strikkebogenomhandler Marius-trøjen, der har fået ikonisk status som den norske nationaltrøje. Mønsteret til striktrøjen blev designet af Unn Søiland i 1953 til skuespilleren og skiløberen Marius Eriksen, der spillede skitræner over for danske Jytte Ibsen i filmen ”Troll i ord”. Siden har mønsteret gået sin sejrsgang fra Norge til franske modehuse som Christian Dior og Givenchy, og nu er turen kommet til Danmark. Mønstret findes i utallige strikkede variationer til børn, voksne og hunde, og som dekoration på sengetøj, ponchoer, fliser … ja selv ure.
Marius strikkebogen indeholder 45 opskrifter – alle baseret på Unn Søilands design. Her er opskrifter for både begynderen og strikke-eksperten. Ud over den helt originale Marius-trøje til både voksne og børn bruges Marius-mønsteret i opskrifter på hættetrøjer, ponchoer, huer, vanter, sokker, kjoler, veste, køreposer og barnevognstæpper – og til overtræk til iPhone, kaffekande, puder … ja man kan sågar strikke Marius-trøjer til hunde i to størrelser.
Bogen indledes med en grundig og letforståelig strikkeskole. Ind imellem opskrifterne fortælles om Marius-mønsterets og Unn Søilands historie, og der er collager med billeder af kendte mennesker som kronprins Harald og Gro Harlem Brundtland i Marius-trøjer og masser af bidrag fra strikkeglade mennesker, der har brugt mønsteret i alle tænkelige farver og varianter – fx som overtræk til postkassen. Endelig indeholder bogen tips om vaskning af strik og pletfjerning.
Bogen er lavet i samarbejde mellem Sandnesgarn og Vigdis Augusta Yran Dale, datter af Marius-trøjens skaber Unn Søiland.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Vigdis Augusta Yran Dale
Sprog: Dansk
Originaltitel: Marius strikkeboken
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Vibeke Warthoe
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Strandberg Publishing
Bredde: 218 mm
Højde: 304 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 1089 g
Udgivelsesdato: 23 Oct 2014
Oplagsdato: 23 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792894717

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Marius strikkebogen Strandberg Publishing