Hvorfor har vi ingen Zlatan i dansk fodbold?

Vis stort billede
Hvorfor har vi ingen Zlatan i dansk fodbold?

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Hvorfor taber vi så mange oplagte fodboldtalenter på gulvet?Alle for en! Og en for alle! Det kunne være mantraet i dansk fodbold. Alle skal være med i spillet, have lige mange boldberøringer, prøve alle positioner etc. Og alle får lige muligheder på og uden for banen – inden for klubbens rammer selvfølgelig … Men det betyder også, at der ikke tages særlige hensyn. F.eks. til de unikke talenter, der har brug for en ny eller anderledes tilgang og træning for at kunne brillere på banen. Vi taber derfor en masse talenter på gulvet!

Interessant nok er disse talenter ofte fra etniske minoritetsgrupper – for det er dem, ifølge trænerne og dem selv, der ikke passer ind i rammen og i den særlige kultur, der er dansk fodbold; også selvom de er talentfulde fodboldspillere.

Den særlige model for dansk fodbold består af andet end bare fodboldspillet, bl.a. en stærk og solidarisk holdånd og fokus på uddannelse og aktiviteter uden for fodboldbanen.

Men der er også en række forudindtagede holdninger, hvor de etniske minoritetsspillere tilskrives en særlig ’etnisk spillestil’, der åbenbart er uforenelig med den danske model.

Spørgsmålet er, hvorvidt der er tale om fordomme eller realiteter, og om man kan ændre på det? Og er den danske model så god, som vi tror?

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Martin Treumer Gregersen
Sideantal: 151
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 169 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 301 g
Udgivelsesdato: 19 Nov 2010
Oplagsdato: 19 Nov 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778878724

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Hvorfor har vi ingen Zlatan i dansk fodbold? Frydenlund