Hønsestrik til folket

Vis stort billede
Hønsestrik til folket

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Hønsestrik har intet med høns at gøre. Så er det på plads! Ordet er opfundet af den danske forfatter og strikker Kirsten Hofstätter for omkring 40 år siden. Hun var træt af, at man ikke kunne købe opskrifter uden samtidig at købe garn. Derfor lavede hun sin egen strikkebog.


Opskrifterne var hendes oprør mod datidens stramme strikketraditioner. Hun prøvede at få bogen udgivet på det venstreradikale forlag Røde Hane, som afviste den. I stedet startede hun sit eget forlag, som fik navnet Hønsetryk. Den første bog fik derfor titlen Hønsestrik. Kirsten Hofstätter har inspireret dem, som kan lide at være kreativ med strikkepindene uden at være fastlåst af en opskrift. Hønsestrik blev en samlet betegnelse for strik med farverigt garn, ofte garnrester.
Mønstrene lavede man selv, og ofte var der på strikketøjet border med planter, dyr eller mennesker. Det var symbolet på 68-generationens oprør mod normerne, og særligt hos kvinderetsforkæmpere var hønsestrik populært. Men denne bog ønsker forfattere at flere får øjnene op for denne fantastiske måde at strikke på.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Linn Bryhn Jacobsen / Cecilie Kaurin
Sideantal: 148
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Udgiver: Turbine
Bredde: 200 mm
Højde: 250 mm
Udgivelsesdato: 20 Oct 2014
Oplagsdato: 20 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771417821

Sprog

Dansk