De orange danskere - Danske fodboldspillere i Holland

Vis stort billede
De orange danskere - Danske fodboldspillere i Holland

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I Holland hører man stadig Søren Lerbys gnækkende grinog Frank Arnesens latterbrøl – de to mest velintegrerede danske stjernespillerei den langvarige symbiose mellem dansk og hollandsk fodbold. Om end det harværet en relativt ensrettet trafik: Det er danskerne, der tager til Holland,sjældent omvendt. Siden 1965 har talrige danskere spillet for hollandskeklubber, nogle med stor succes, heriblandt Jørgen Kristensen, Kristen Nygaard,Jesper Olsen, Ivan Nielsen, Jan Heintze, Michael Laudrup, Jon Dahl Tomasson ogChristian Eriksen.

Den hollandske forfatter Wiep Idzenga, der i årevishar været fascineret af dansk fodbold, sætter sig for at finde ud af, hvorformange danske spillere har haft succes i den hollandske Æresdivision, men ogsåhvorfor endnu flere har haft svært ved at forløse deres potentiale. Forfatterenrejser rundt i Danmark for at tale med trænere, journalister, fodboldeksperter,fans, familiemedlemmer og en række spillere med fortid i Holland.

Talentet Jeppe Curth synes for eksempel ikke, det varsjovt, at hans medspillere pissede på ham i brusebadet, som det ofte skete ihans tid i Feyenoord. Også Lars Elstrup havde forventet at møde mere varme iRotterdam, hvor han jævnligt under træningen løb ind i sine medspilleresalbuer.

Disse historier og mange flere kan man læse i Deorange danskere . En anderledes fodboldbog, hvor forfatteren ikke barereflekterer over dansk fodbold, men også over danskernes traditioner og vaner iet forsøg på at forstå danske fodboldspilleres succeser og fiaskoer i Hollandgennem 50 år.

Frank Arnesen har skrevet forord til den danskeudgave.

Om forfatteren :

Wiep Idzenga (f. 1968), anerkendt hollandsksportsjournalist. Har tidligere udgivet tre sportsbøger – to om fodbold, en omcykling – som alle har været nomineret til prisen for Årets Sportsbog iHolland.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Wiep Idzenga
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 138 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 356 g
Udgivelsesdato: 01 Jun 2016
Oplagsdato: 01 Jun 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712053682

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

De orange danskere - Danske fodboldspillere i Holland Gads Forlag