Cykelrytter mellem Gud og Djævel

Vis stort billede
Cykelrytter mellem Gud og Djævel

268,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bogen bringer et indblik i forholdet mellem religion og cykelsport. Cykelsporten behandles i et religiøst perspektiv, og viser hvordan de to størrelser trækker på samme dannelsesidealer. Cykelsporten betragtes under en religionsfilosofisk og sportsfilosofisk synsvinkel. Bogen stiller bl.a. spørgsmål ved, om (cykel)sport er religion, eller om der er tale om sport som (erstatnings)religion. Bogen har tillige et biografisk element, derved at forfatteren forsøger at løse de stillede spørgsmål ved at inddrage sit eget liv som cykelrytter. Hans ’rejsefæller’ i den henseende er videnskaben og skønlitteraturen, som han filtrerer gennem sit særlige blik, der er blevet til gennem hans opdragelse og oplevelser som cykelrytter. I bogen præsenteres en række tidligere og nuværende elitecykelryttere fra både bane og landevej. Heriblandt interviews med bla. Michael Rasmussen og Michael Mørkøv. Bogens forord er skrevet af filminstruktør og skuespiller Erik Clausen.

Om forfatteren: Aage Hoffmann er idræts-historiker, Ph.d. Cand. pæd. i historie, og har undervist i folkeskolen i 30 år. Forfatteren har skrevet et hav af artikler om idræts-historie og historiebøger (Serien Tilbageblik) om Danmarks politiske og sociale historie til folkeskolens ældste klasser. Ud over den faglige forudsætning har forfatteren været amatørcykelrytter det meste af sit liv.
I bogen kobles (cykel-)sport og religion. Den er skrevet med stor indsigt i emnet, og vil især henvende sig til læsere, der deler forfatterens store veneration for cykelsporten og dens helte. Lektørudtalelse

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Aage Hoffmann
Sideantal: 354
Sprog: Dansk
Forord af: Erik Clausen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Alfa
Bredde: 158 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 728 g
Udgivelsesdato: 07 Nov 2013
Oplagsdato: 07 Nov 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771150865

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Cykelrytter mellem Gud og Djævel Alfa