Abildskou - fra nærtrafik til fjerntrafik

Vis stort billede Tilføj
Abildskou - fra nærtrafik til fjerntrafik

310,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Jens Erik Abildskou har altid hørt hjemme i Østjylland - det startede med en opvækst i Silkeborg, hvor faderen var en driftig forretningsmand, som bl.a. ejede busfabrikken DAB.

Efter at have været i forskellige dele af busbranchen i Danmark, England og sågar Australien, vendte Jens Erik Abildskou hjem til Danmark og etablerede i 1960 De Blaa Busser i Slet, som kørte nærtrafikruter i forstæderne syd for Århus.

Skæbnen ville, at han i 1973 måtte afhænde forretningen til Århus Sporveje, men han fik efterfølgende mulighed for at etablere en ny forretning i Mariager - Mariager Omnibus Selskab - som kørte regionalruter i området Randers-Hobro-Hadsund.

Forfølgelsen af en gammel drøm om en fjernbusrute mellem Århus og København gjorde, at han i 1984 afhændede Mariageraktiviteterne og vendte tilbage til Århus, hvor Abildskous Rutebiler kørte såvel fjernbuslinie 888 Århus-København som regionalbuskørsel for Århus Amt.

I 1999 kom Margrethe og Jens Erik Abildskou’s søn Jess Abildskou ind i firmaet, og han har siden årtusindskiftet stået i front for Abildskou A/S. På trods af generationsskiftet deltog Jens Erik Abildskou aktivt i selskabets drift indtil sygdom satte en stopper for det i efteråret 2009, hvor Jens Erik Abildskou døde 78 år gammel.

Der er gennem tiden taget afstikkere til andre brancher, så som restaurationsdrift og lastbilkørsel, men hele tiden har busserne været det primære for Abildskou.

Ved 50 års jubilæet i 2010 havde Abildskou A/S ca. 60 ansatte og ca. 20 busser, der anvendes til den daglige kørsel på linie 888 på tværs af Danmark mellem 20 byer i Jylland og København samt enkelte andre byer på Sjælland. Desuden drives den internationale buslinie mellem Århus og Berlin foruden et medejerskab af Pan Bus.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jeppe Steensgaard / Jens Birch
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: J-Bog
Bredde: 215 mm
Højde: 302 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 665 g
Udgivelsesdato: 01 Jan 2010
Oplagsdato: 01 Jan 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799154050

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Abildskou - fra nærtrafik til fjerntrafik J-Bog