Women of the Danish Golden Age - Literature, Theater and the Emancipation of Women

Vis stort billede
Women of the Danish Golden Age - Literature, Theater and the Emancipation of Women

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I de senere år har der været stadig større interesse for den danske guldalders omfattende kulturliv. Det er ingen overdrivelse at sige, at kvinder spillede en vigtig rolle på næsten hvert eneste kulturelle område i denne periode. På dansk er der udgivet nogle bøger om emnet, men internationale læsere har kun i ringe grad haft mulighed for at vurdere kvindernes vigtige bidrag til guldalderens kulturliv.

Det forsøger denne monografi at lave om på. Den viser, hvilken rolle kvinderne spillede inden for litteratur og teater, og diskuterer det mere generelle spørgsmål om datidens kvindefrigørelse.

Med afsæt i tre centrale interesseområder er bogen inddelt i tre sektioner. I hver sektion er omdrejningspunktet en vigtig skikkelse, der kan ses som repræsentativ for det pågældende område. Første sektion, der handler om litteraturen, bruger således Thomasine Gyllembourg (1773-1856) og hendes forfatterskab som fikspunkt. Anden sektion behandler teaterlivet og periodens mest berømte skuespillerinde, Johanne Luise Heiberg (1812-90). Endelig tager tredje sektion spørgsmålet om kvindefrigørelse op til diskussion med udgangspunkt i den kontroversielle forfatter Mathilde Fibiger (1830-72).

Katalin Nun er freelance redaktør, forsker og forfatter i København. Hun er medredaktør på Kierkegaard and the Greek World: Volume 2, Tome I

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Katalin Nun
Sideantal: 184
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 147 mm
Højde: 235 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 437 g
Serie: danish Golden Age Studies
Udgivelsesdato: 21 Mar 2013
Oplagsdato: 21 Mar 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763539135

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Women of the Danish Golden Age - Literature, Theater and the Emancipation of Women Museum Tusculanums Forlag