Waltharius - Et latinsk heltedigt fra middelalderen

Reduced price!
Vis stort billede
Waltharius - Et latinsk heltedigt fra middelalderen

78,40 kr

-20%

98,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Walthariuser et hovedværk i den tidlige middelalders latinske digtning. Det har internationalt været genstand for en livlig diskussion gennem mere end hundrede år, men er først nu blevet oversat til dansk. Værket stammer fra det 9. eller det 10. århundrede, sandsynligvis fra den tysksprogede del af det gamle frankerrige. Waltharius er et interessant vidnesbyrd om sammenstødet mellem lærd latinsk kultur og lokal germansk tradition i det unge Europa.
Digtet fortæller i formfuldendte latinske heksametre en historie med tilknytning til den germanske sagnkreds om Nibelungerne: Historien om den aquitanske kongesøn Walther, som på flugt fra hunnerkongen Attila må nedkæmpe en hær af frankere, herunder barndomsvennen Hagen, før han kan vende hjem med sin forlovede, Hiltgund. Walthers historie kendes til dels fra engelske, tyske og norrøne kilder, men den latinske version er den eneste fuldstændigt overleverede.
Fortællingen er drabelig, og den afleveres i et hurtigt og intenst tempo. Samtidig har den indslag af en burlesk humor, som har gjort det svært for filologer og litteraturhistorikere at afgøre, om der er tale om et seriøst heltedigt eller en parodi.
Oversættelsen er forsynet med noter og et perspektiverende efterskrift.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans Ørbæk
Sideantal: 79
Sprog: Dansk
Originalsprog: Latin
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Hans Ørbæk
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 147 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 203 g
Udgivelsesdato: 31 Jan 2008
Oplagsdato: 31 Jan 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763507509

Sprog

Dansk

Waltharius - Et latinsk heltedigt fra middelalderen Museum Tusculanum