Vorbasse - Fortællinger fra en levende landsby

Vis stort billede
Vorbasse - Fortællinger fra en levende landsby

297,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Vorbasse Fortællinger fra en levende landsby

Denne bog er en mosaik af et vestjysk sogn. Den samler 70 menneskers fortællinger om sig selv og sognet gennem tiderne. Bogen tegner et billede af en livsstil og en fælles underbevidsthed, der hurtigt bliver glemt i et postmoderne, teknologisk samfund.

Fortællingerne er hentet ud af samtaler, der for det meste er foregået ved køkkenbordet over en kop kaffe. Fortællerne er nogenlunde repræsentative for sognets sammensætning af personer, hvad angår køn, alder, beskæftigelse og baggrund. Ordene er deres egne. "Jeg har vist været lidt for åbenmundet" er der nogle gange blevet sagt, og passager er efterfølgende blevet redigeret. Meget ligger mellem linjerne.

Vorbasse repræsenterer utallige små landsbyer på den jyske halvø, og såmænd også ude i verden. I mødet med Vorbasse ser vi på, hvorfra vores moderne samfund stammer. Heri kan også aflæses hvilke værdier, der er retningsgivende i et levedygtigt mikrosamfund, og bogen kan derfor være opmuntrende for dem, der beklager byernes og forbrugersamfundets vækst. At der stadig er liv i Vorbasse beror på nogle historiske tilfældigheder, men også på en sammensætning af mennesker, der vil noget.

Bogen indeholder også to historiske artikler om livet i Vorbasse før og nu, samt en artikel med betragtninger om den danske befolknings bosætningsmønstre, af prof. Johs. Nørregaard Frandsen.

Bogen vil være en inspirationskilde og en god idéressource for folk i andre landsbyer, der kæmper for at overleve.

Om forfatteren:

Jeremy Watts er opvokset og uddannet i England, men har boet i Vorbasse sogn siden 1973. Han har undervist på Grindsted Gymnasium i 35 år, og er oversætter og lærebogsforfatter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jeremy Watts
Sideantal: 560
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Bjarne Juul
Forord af: Jeremy Watts
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Sune Watts
Fotograf: Lokalhistorisk Arkiv Vorbasse og Jeremy Watts
Udgiver: Adlandia Og Dafolo
Bredde: 159 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 38 mm
Vægt: 1069 g
Udgivelsesdato: 06 May 2010
Oplagsdato: 06 May 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791604034

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Vorbasse - Fortællinger fra en levende landsby Adlandia Og Dafolo