Vikingernes syn på militær og samfund - Belyst gennem skjaldenes fyrstedigtning

Reduced price!
Vis stort billede
Vikingernes syn på militær og samfund - Belyst gennem skjaldenes fyrstedigtning

278,40 kr

-20%

348,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Vikingeskjaldenes lovprisninger af fyrster, flåder og tapre mænd er mere og andet end ren hofpropaganda - fyrstedigtningen vidner om forhold og forandringer i de oldnordiske samfunds militære og civile organisation. Det er udgangspunktet for oldtidhistoriker Rikke Malmros' forståelse af vikingetidens og den tidlige middelalders hofpoesi - og omdrejningspunktet for denne bog.

I en række forskelligartede artikler betragtes vikingetidens samfund gennem fyrstedigtningens rige kildemateriale, der længe har været overset som gyldigt historisk vidnesbyrd. Myten om den nordiske oldtids brede folkestyrer spillede en væsentlig rolle i udviklingen af Skandinaviens moderne demokratier, skønt den ikke har belæg i fyrstedigtningen. Gennem inddragelsen af skjaldenes vigtige, men forbigående digtning tegner Malmros et levende og nuanceret billede af det gamle Nordens skiftende politiske magtforhold, og historievidenskabelige konventioner underkastes en anderledes, kildekritisk behandling.

Denne samling af artikler henvender sig til vikingeforskere af enhver art: historikere, arkæologer og filologer, og til alle med interesse for de nordiske rigers tidligste militære, sociale og politiske historie læst i lyset af et nyt og rigt kildemateriale. Nordens oldtid har sjældent taget sig så livskraftigt sprudlende og personligt nærværende ud, som den gør for skjaldene og Malmros' blik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Rikke Malmros
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 151 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 34 mm
Vægt: 722 g
Udgivelsesdato: 29 Apr 2010
Oplagsdato: 29 Apr 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779344976

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Vikingernes syn på militær og samfund - Belyst gennem skjaldenes fyrstedigtning Aarhus Universitetsforlag