Vidner fra holocaust - 10 kvindeskæbner

Vis stort billede
Vidner fra holocaust - 10 kvindeskæbner

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Meget få kvinder har fortalt deres historie om overlevelse i nazisternes kz-lejre. Nu står 10 jødiske kvinder frem og fortæller om de grusomheder, de blev udsat for i skyggen af Anden Verdenskrig.
Maria Gabrielsens far var jøde – det var hendes mor ikke. Da moren forelskede sig i en nazistisk SS-soldat, gik hun selv til Gestapo for at anmelde sin jødiske mand og deres tre ældste børn – så kunne nazisterne sende dem i koncentrationslejr, og hun kunne i fred gifte sig med sin naziofficer.
Maria Gabrielsens historie er én blandt uhyggeligt mange grusomme skæbner fra holocaust. Alle rummer de en smerte så stor, at det i dag kan være svært at forstå. Men de overlevende må fortælle for at minde os om, at friheden aldrig er selvfølgelig, og at ondskaben altid ligger på lur mellem mennesker.
"Kvindelige tidsvidner" samler ti kvinders barske, men også livsbekræftende fortælling om holocaust. Historiker Jakob Lothe har forsynet bogen med et indførende efterskrift, der introducerer holocaust og de forskellige koncentrationslejre, samt en god ordforklaring. Læsere, der ikke har et stort forhåndskendskab til holocaust, er således godt hjulpet til at forstå historien.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jakob Lothe (red.)
Sideantal: 260
Sprog: Dansk
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 143 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 433 g
Udgivelsesdato: 21 Oct 2014
Oplagsdato: 15 Dec 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671961

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Vidner fra holocaust - 10 kvindeskæbner Kristeligt Dagblads Forlag