Under Vitus Bering's Command - New Perspectives on the Russian Kamchatka Expeditions

Vis stort billede
Under Vitus Bering's Command - New Perspectives on the Russian Kamchatka Expeditions

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

De russiske Kamtjatka-ekspeditioner (1725-30 og 1733-43) under kommando af danskeren Vitus Bering er en af opdagelsesrejsernes verdensklassikere. En række lande har særlig interesse i disse ekspeditioner.
I første række russerne, fordi ekspeditionerne markerer en vigtig fase i den russiske kolonisering af Østsibirien, kortlægningen af Sibiriens ishavskyst, grundlæggelsen af et oversøisk russisk koloniherredømme i Amerika og Ruslands ny rolle som stillehavsmagt.
Ekspeditionerne er en del af amerikanernes arv, bl.a. fordi de førte til opdagelsen af Alaska, og for japanerne, fordi de betød opdagelsen af søvejen nordfra til Japan, begyndelsen på de japansk-russiske relationers historie og dermed til ophævelsen af Japans internationale isolation.
For tyskerne er de mindeværdige bl.a. derved, at der deltog en gruppe tyske videnskabsmænd, der blev pionerer i beskrivelsen af Sibiriens natur og historie og i udviklingen af etnografien som en særskilt videnskabelig disciplin.
Danskernes interesse er åbenlys pga. den danskfødte leder, søfareren Vitus Bering, og fordi den ene af Berings to mest betroede officerer, Martin Spangberg, ligeledes var dansker.
Der sker i øjeblikket en revitalisering af studierne i Kamtjatka-ekspeditionerne på basis af nye, omfattende publikationer af kildemateriale fra russiske arkiver.
Første bind af en serie. Tekster på engelsk og russisk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sideantal: 304
Sprog: Mange
Originalsprog: Mange
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 158 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 592 g
Serie: Beringiana.
Udgivelsesdato: 30 Oct 2003
Oplagsdato: 30 Oct 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772889320

Udgivelsesår

2003

Sprog

Mange

Under Vitus Bering's Command - New Perspectives on the Russian Kamchatka Expeditions Aarhus Universitetsforlag