Ukraine - i spændingsfeltet

Vis stort billede
Ukraine - i spændingsfeltet

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Selvfølgelig ønsker Ukraine at blive en del af EU – eller hvad? Rigtig mange ukrainere føler et større fællesskab med den russisktalende verden end med Vesteuropa. Bogen vender op og ned på vores forståelse af det østeuro­pæiske land.
Blandt de mange vestlige myter om Østeuropa er, at hele det ukrainske folk ønsker at blive en del af den vestlige blok. Mange millioner ukrainere ser derimod sig selv som værende mere knyttet til den russisktalende verden, og de opfatter Maidan-revolutionen i 2013-2014 som et mindretalskup. Derfor ser mange ukrainere heller ikke nødvendigvis Ruslands tilstedeværelse på Krim siden 2014 som noget negativt.
Hvad Ukraine bliver for et land er uvist, men det bliver helt sikkert ikke det land, som voksede ud af Sovjetuni­onens sammenbrud i 1991. Bogen giver et kritisk blik på både USA’s og EU’s politik i landet, men den giver også forslag til, hvordan vi kommer videre.
Den henvender sig til alle med interesse for nutidens europæiske samfundsforhold og historie.
Jens Jørgen Nielsen er cand.mag. i idéhistorie og historie, tidligere nyhedskorrespondent i bl.a. Rusland og taler flydende russisk. Han er konsulent og underviser i kommunikation og kulturforskelle. Derudover er han kulturguide i bl.a. Polen, Irland og Tjekkiet og har tidligere arbejdet for FOA samt den danske ambassade i Estland.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Jørgen Nielsen
Sideantal: 177
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 174 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 370 g
Udgivelsesdato: 17 Feb 2016
Oplagsdato: 17 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771186819

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk