Ugudelige prædikener

Vis stort billede
Ugudelige prædikener

224,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Thorkild Grosbøll skriver i bogens forord:
>>Det er vel derfor næppe så overraskende, at min teologi er blevet beskyldt for at være som håndsæbe … Måske blev det også forvirret af, at jeg blev sat til at skrive teologiske fristile til mine to biskopper. Det var ikke særligt befordrende for den debat, der havde rejst sig, men det var måske også den dybere mening med det. For dermed blev jeg tvunget til at benytte ord og begreber, som ikke sagde almindelige mennesker noget. De forstod et nej udtalt på dagligsproget, men ikke fagtekniske refleksioner over klassiskteologiske formuleringer.

Det er vel så også her i den besynderlige tilstand mellem stileskrivning og mundkurv, at forudsætningen for at påstå, at jeg har givet køb på mine tidligere standpunkter ( En sten i skoen ) opstår.

2004 forsøgte jeg at komme til orde med prædikensamlingen Til sagen . Nu gør jeg så forsøget igen ved at fremlægge udvalgte prædikener fra de sidste to år som præst, og ja med titlen Ugudelige prædikener , for nej de rummer ikke nogen skabende og opretholdende gud og ingen forestilling om en opstandelse eller et evigt liv. Den slags har aldrig sagt mig noget – end ikke som barn (ifølge min mor). Hvad de rummer, er alene en vedholdende søgen efter menneskelighedens ansigt.<<

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thorkild Grosbøll
Sideantal: 211
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Anis
Bredde: 137 mm
Højde: 205 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 292 g
Udgivelsesdato: 01 Apr 2009
Oplagsdato: 01 Apr 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774574880

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk