Tyske Teologer i det tyvende århundrede

Reduced price!
Vis stort billede
Tyske Teologer i det tyvende århundrede

239,20 kr

-20%

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Tysk teologi har haft en betydelig indflydelse på det 20. århundredes tænkning i Europa og USA. Men det er en indflydelse, som her i det 21. århundrede ofte negligeres eller simpelthen er glemt.
I bogen portrætteres fjorten tysk sprogede teologiske tænkere, som gennem det 20. århundrede har fortolket deres egen tid og kultur inden for rammerne af en jødisk-kristen forståelseshorisont. Således kan portrætterne tilsammen læses som et kapitel af det 20. århundredes idé- og kulturhistorie.
Bogen viser også, at der hos disse teologer bedrives en form for kulturkritik, som i dag er blevet vanskelig, hvis ikke umulig, og som måske netop derfor kan være til inspiration. Under alle omstændigheder udgør denne teologiske tænkning en vigtig forudsætning for at forstå vor tids værdidebat, ikke mindst om forholdet mellem religion og politik. De portrætterede teologer er Adolf von Harnack, Ernst Troeltsch, Rudolf Otto, Karl Barth, Rudolf Bultmann, Friedrich Gogarten, Paul Tillich, Dietrich Bonhoeffer, Dorothee Sölle, Jürgen Moltmann, Wolfhart Pannenberg, Karl Rahner, Hans Küng og Jacob Taubes.
" Selvom hele 13 skribenter har bidraget til denne bog om tysk teologi, er der kommet et sjældent velkomponeret resultat ud af indsatsen." Kristelig Dagblad

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars K. Bruun / Morten Dyssel Mortensen
Sideantal: 342
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Anis
Bredde: 159 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 524 g
Udgivelsesdato: 24 Feb 2014
Oplagsdato: 24 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774577041

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk