Tyrkiet 1923-2013 - fra Atatürk til Erdogan

Vis stort billede Tilføj
Tyrkiet 1923-2013 - fra Atatürk til Erdogan

129,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Bogen fortæller om Tyrkiets historie fra oprettelsen af republikken 1923 og frem til i dag.
Den ser på statsideologien kemalismens opståen, afskaffelsen af sharia og indførelsen af sekularisme, de mange militærkup og spændingerne mellem by og land.
Tyrkiet er fuld af kontraster. På kanten mellem Europa og Mellemøsten og mellem sekularisering og islam rummer landet historisk, religiøst og samfundsmæssigt en række spændende temaer, der kan danne grundlag for emnebaseret og tværfagligt arbejde på ungdomsuddannelserne.
Herudover indeholder bogen en række kapitler om de væsentligste temaer i tyrkist historie og politik: det kølige forhold til EU og ønsket om medlemskab, det meget varmere forhold til Mellemøsten, hvor Tyrkiet er en regional stormagt, samt ikke mindst undertrykkelsen af de religiøse og nationale mindretal eksemplificeret ved hhv. alevierne og kurderne.
Selv om bogen er skrevet til undervisningen i historie, kan den lige så vel bruges i fagene religion og samfundsfag og som baggrundslæsning inden studieture til Tyrkiet.
Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisnings­materiale specielt tilrettelagt historieundervisningen i gymnasiet, på hf og på hhx. På seriens hjemmeside www.his2rie.dk har hver bog sin egen del med kilde­tekster, litteraturlister, links m.m. På hjemmesiden findes også sider om bl.a. historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling samt historie som fiktion.
Deniz B. Serinci er BA i historie fra Aarhus Universitet og journalist fra Syddansk Universitet. Han er samtidig redaktør på den kurdiske netavis jiyan.dk og holder foredrag rundt om i landet om kurderne og Tyrkiet. Serdal Benli er cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet. Han har flere gange fungeret som observatør ved valg og forskellige retssager i Tyrkiet. Desuden er han aktiv blogger og debatterer om menneskerettigheder i Tyrkiet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Serdal Benli / Deniz B. Serinci
Sideantal: 112
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 174 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 257 g
Udgivelsesdato: 15 Dec 2013
Oplagsdato: 15 Dec 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771181357

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Tyrkiet 1923-2013 - fra Atatürk til Erdogan Frydenlund