Tragedie og bystat - Om fællesskab og konflikt i Athens dramatiske kultur

Vis stort billede
Tragedie og bystat - Om fællesskab og konflikt i Athens dramatiske kultur

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Tragedie og bystat handler om forholdet mellem Athens dramatiske og politiske kultur i det 5. århundrede f.Kr. Bogen afdækker det avancerede og bekostelige produktionsforløb, der lå bag afholdelsen af Den store Dionysosfest, og forklarer, hvorfor athenerne tillagde deres teater så stor betydning.

Tre tragedier er i fokus: Aischylos’ Syv mod Theben , Sofokles’ Antigone og Euripides’ Bakkantinderne . Fælles for disse tragedier er, at de alle foregår i byen Theben, der hos de athenske tragediedigtere stiliseres som arnested for politiske og civilisatoriske sammenbrud. Det er også karakteristisk for den attiske tragedie at afsøge betingelserne for social og politisk stabilitet i polis ved at fremhæve bystatens iboende modsætninger mellem familie og stat, elite og masse, frihed og underkastelse.

Tragedie og bystat er den første større dansksprogede udgivelse om græsk tragedie i årtier. Den henvender sig til et publikum, som både ønsker at vide mere om græsk tragedie og om de litteraturhistoriske forskningsdiskussioner, som studiet af den græske tragedie rejser i dag. Bogen formidler og analyserer et stort kildemateriale, hvor alle græske citater forklares og oversættes til dansk. Vigtigst er dog at præsentere den græske tragedie som en kunstform, der reflekterer over det politiske fællesskabs betingelser og iboende modsætninger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Christian Dahl
Sideantal: 343
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 151 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 573 g
Udgivelsesdato: 11 Mar 2010
Oplagsdato: 11 Mar 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763510905

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Tragedie og bystat - Om fællesskab og konflikt i Athens dramatiske kultur Museum Tusculanum