Til syvende og sidst - Skabelse, tempel og hvile i Biblen og den gamle Orient

Vis stort billede
Til syvende og sidst - Skabelse, tempel og hvile i Biblen og den gamle Orient

375,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Der er få tekster i verdenslitteraturen, der har haft en så lang og omskiftelig virkningshistorie som den såkaldte Urhistorie i 1. Mosebog, kapitel 1-11. Som grundtekst for både jøder, kristne og muslimer har den op gennem århundrederne haft normativ betydning for milliarder af menneskers gudsbillede og virkelighedsforståelse, og den er stadig i begyndelsen af det 21. århundrede en grundtekst i den vestlige kultur.

I skandinavisk sammenhæng er skabelsesberetningerne obligatorisk pensum for undervisningen i kristendom og religion på alle niveauer i uddannelsessystemet. Det stigende offentlige krav om vidensdeling har de seneste årtier – i form af publicering af arkæologiske fund og forskningsresultater – bragt omfattende ny viden for dagen og ændret afgørende på vores forståelse af den kultur, som teksterne blev til i.

Meget af dette materiale gøres i bogen Til syvende og sidst tilgængeligt for første gang inden for det skandinaviske sprogområde, således at læseren bliver bedre i stand til at forstå teksterne, og underviseren bliver bedre udrustet til at gøre dem tilgængelige for studerendes og elevers selvrefleksion og personlige dannelse.

Jens Bruun Kofoed , ph.d., er professor i Gamle Testamente på Fjellhaug Internasjonale Høgskole, Oslo. Har tidligere udgivet bl.a. Text and History. Historiography and the Study of the Biblical Text , Eisenbrauns 2005.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Bruun Kofoed
Sideantal: 405
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 158 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 869 g
Udgivelsesdato: 16 Apr 2015
Oplagsdato: 16 Apr 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763543392

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Til syvende og sidst - Skabelse, tempel og hvile i Biblen og den gamle Orient Museum Tusculanum