Til den vantro Thomas - Tekster over trosbekendelsen

Vis stort billede
Til den vantro Thomas - Tekster over trosbekendelsen

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Tekster over trosbekendelsen

Enhver, der kender lidt til de bibelske fortællinger og deres persongalleri, vil også kende Thomas med tilnavnet 'den vantro'. Han er en af Jesu 12 apostle, og han erhvervede sig dette tilnavn i slutningen af Johannesevangeliet, hvor de andre disciple har set Jesus som opstanden, mens Thomas ikke var der ved den lejlighed.

Thomas reagerer med vantro, hvis han 'ikke ser naglemærkerne i Hans hænder og stikker sin finger i naglegabene og stikker sin hånd i Hans side, tror han det ikke'. Thomas er tvivlende og skeptisk. Moderne!
Denne tekstsamling er dediceret til Thomas. Han er en god at følges med ind i denne bogs anliggende: den kristne trosbekendelse belyst i en moderne, vantro sammenhæng.

Formen benytter sig af kirkens klassiske kommunikationsmodel, nemlig prædikenen, men i en skriftlig, mere relflekteret form, hvorved teksterne får karakter af essays. Teksternes hensigt er at formidle dogmehistorisk viden om trosbekendelsen. Den moderne verden er dybt afhængig af den psykologiske skole fra 1900-tallet. Den tyske forfatter Thomas Mann har læst de bibelske grundtekster ud fra denne vinkel og formet et mytisk historie-syn. Det genfindes i trosbekendelsen, som i det lys bliver en tekst - mere om verden end om troen.

Teksterne forholder sig til jødedom og islam som led i et oplysende arbejde om ligheder og forskelle på disse tre religioner, der har samme udgangspunkt. En sådan sammenligning er af religionspolitisk og af aktuel politisk interesse, for specielt forholdet mellem kristendom og islam er som bekendt meget anstrengt.

Claus Oldenburg , f. 1947, Københavns Universitets guldmedalje i faget historie 1974, uddannet cand.theol i 1976. Er i dag ansat ved Garnisionskirken i København. Han er forfatter til flere bøger, senest essaysamlingen Den vandrende verden (2005)

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Claus Oldenburg
Sideantal: 159
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 21 Oct 2010
Oplagsdato: 21 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770702171

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Til den vantro Thomas - Tekster over trosbekendelsen Hovedland