Terrorisme på tværs - civilsamfundets mørke side

Vis stort billede
Terrorisme på tværs - civilsamfundets mørke side

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

En fuldt opdateret og revideret udgave af bestselleren, der medtager udviklingen inden for civil terrorisme frem til årsskriftet 2015-2016.
Bogen beskriver de historiske forudsætninger for terrorisme og trækker både en kronologisk og en tematisk linje gennem terrorismens historie i det 20. og 21. århundrede. Bogen skelner mellem og definerer de forskelige former for terrorisme og deres særlige træk.
Bogens forfattere definerer terrorisme som >>civiles uforudsigelige vold mod ikke-kæmpende personer for et politisk formål<<, og de rejser i bogen spørgsmålene:

  • Hvorfor opstår terrorisme?
  • Hvordan har de historiske forhold ændret sig, så terrorismen i dag fremtræder mere kraftfuldt og intenst end tidligere?
Bogen skelner mellem og definerer begreber som folkemord, statsterrorisme, massemord, borgerkrig og frihedskamp. Og den beskriver forskellige former for terrorisme og disses særlige træk: nationalistisk, politisk, religiøs, international pressions- og enkeltsagsterrorisme.

Hvert kapitel slutter af med et dilemma til videre diskussion i klassen samt en række arbejdsspørgsmål, der både relaterer til bogens kapitler og opfordrer til perspektiveringer af emnet.

Bogen indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen på stx, hf og hhx. Som supplement til seriens bøger findes hjemmesiden his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links med mere.

Birthe Hansen er ansat ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Carsten Jensen er ph.d. i Statskundskab og arbejder med demokratisering, væbnet konflikt og mlitær i Mellemøsten. Han har skrevet flere bøger om mellemøsten, terrorisme og international politik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Carsten Jensen / Birthe Hansen
Sideantal: 120
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 173 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 272 g
Serie: his2rie
Udgivelsesdato: 08 May 2016
Oplagsdato: 08 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771185966

Udgivelsesår

2002

Sprog

Dansk

Terrorisme på tværs - civilsamfundets mørke side Frydenlund