Sven Tveskæg - Trelleborgenes bygherre & Englands erobrer

Vis stort billede
Sven Tveskæg - Trelleborgenes bygherre & Englands erobrer

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sven Tveskægs eftermæle har været meget 'på-den-ene-side, på-den-anden-side'. Det afspejler sandsynligvis, at Sven har været et splidfyldt og ganske sammensat menneske. Han førte flere krige end noget andet dansk statsoverhoved og blev af sine samtidige på én og samme tid beundret for sine bedrifter og kaldt 'et uhyre af ondskab'.
Poul Skaanings bog om Sven er samtidig beretningen om Danmarkshistoriens største faderopgør, nemlig kampen mellem Harald Blåtand og Sven Tveskæg. Faderopgøret fik enorme konsekvenser og førte bl.a. til erobringen af England. Det er det dominerende tema i historikeren Poul Skaanings bog.
Som Nordens krigerkonge organiserede Sven vikingetogter, først mod Stade ved Elben senere mod England, hvor udfaldene gradvist udviklede sig til en erobringskrig, gennemført med stor brutalitet. I bogen sandsynliggør Skaaning i øvrigt, at de seks trelleborge, som der har været mange teorier om, har skullet tjene som beskyttelse for ledingflåden.
Poul Skaaning fortsætter i Sven Tveskæg, hvor han slap i Vikingestormen mod Vesteuropa, 2006. Ved at sætte vikingetiden i et større perspektiv og samtidig krydre beretningerne med beskrivelser af vikingekongernes taktiske og politiske bedrifter lader forfatteren læseren komme tættere på en svunden tid. Det engelske imperium var ikke slut med Sven Tveskæg. Med sig på sin sidste rejse havde Sven sin 16-årige søn Knud - den senere Knud den Store.
Med register, litteraturliste og engelsk 'summary'.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Skaaning
Sideantal: 199
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 19 Sep 2008
Oplagsdato: 19 Sep 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770700733

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Sven Tveskæg - Trelleborgenes bygherre & Englands erobrer Hovedland