Sovjetunionens fald - Den kolde krigs slutspil

Vis stort billede
Sovjetunionens fald - Den kolde krigs slutspil

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den 25. december 2016 er det 25 år siden, at Mikhail Gorbatjov i en tv-transmitteret tale opløste Sovjetunionen. I SOVJETUNIONENS FALD fortæller Michael Dobbs hele historien om den kolde krigs endelige ophør.
Som korrespondent for Washington Post i Moskva, Warszawa, og Jugoslavien i det sidste årti af det sovjetiske imperium, havde Michael Dobbs plads på første række, da de ekstraordinære begivenheder, der førte til kommunismens endelige sammenbrud, udspillede sig. Fra Titos begravelse til fødslen af ​​Solidaritet i Gdansk skibsværft, fra tragedien i Himmelske Freds Plads til Boris Jeltsin stående på en tank i centrum af Moskva, Dobbs så det hele og mødte næsten alle de vigtigste aktører, herunder Mikhail Gorbatjov, Lech Walesa, Vaclav Havel og Andrej Sakharov. På sin vagt oplevede han dramatikere og elektrikere blive til præsidenter, dissidenter til statsministre, gamle marxister til nationalister og spioner til stenrige internationale erhvervsfolk.

Dobbs bog er baseret på hans egen oplevelse af de skelsættende begivenheder, men også på tidligere hemmeligholdte dokumenter og hundredvis af interviews. Han viser bl.a., hvordan Gorbatjov i unionens sidste dage forsøgte at puste nyt liv i det kommunistiske system, men endte med udløse dens sammenbrud.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Michael Dobbs
Sideantal: 540
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Jesse Jacob/iBureauet
Originaltitel: Down with big brother
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 160 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 40 mm
Vægt: 911 g
Udgivelsesdato: 17 Mar 2016
Oplagsdato: 17 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775145041

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Sovjetunionens fald - Den kolde krigs slutspil Informations Forlag