Slaveriets historie

Slaveriets historie Forstør

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
I næsten alle civilisationer har slaveri været betragtet som en naturlig del af samfundet. Alle moderne stater har i dag forbudt slaveri, men på trods af det lever millioner af mennesker i ufrihed. Her er det globale slaveris historie.
I Slaveriets historie tegner den svenske historiker Dick Harrison et bredt billede af slaveri fra fremkomsten og udviklingen af slaveriet, fortidens ufrie arbejdere til nutidens trafficking-ofre. Harrison præsenterer en grundig og vigtig gennemgang af brugen af slaver i hele verden, der spænder lige fra 1900 f.Kr. i Mesopotamien, det antikke Athen og middelalderens slavehandel i Europa, til USA og Sydstaterne, Brasilien og Afrika og de skandinaviske interesser i de vestindiske øer.
For første gang på dansk præsenteres en verdensomspændende oversigt over slaveriets udvikling, og adskillige menneskeskæbner, som normalt ikke beskrives i historiebøgerne, trækkes frem i lyset. Nutiden går heller ikke fri, når Harrison frem- hæver de slavelignende vilkår, som mange udsatte mennesker i den globale produktionsindustri og Vestens sexindustri stadig lever under i dag.
OM FORFATTEREN Dick Harrison (f. 1966) er professor i historie ved Lunds Universitet og pris- belønnet forfatter. Slaveriets historie er fra 2015, og er en opdateret version af forfatterens trilogi om slaveri, som blev udgivet på svensk fra 2006 til 2008.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: dick Harrison
Sideantal: 450
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Udgivelsesdato: 29 Sep 2016
Oplagsdato: 29 Sep 2016
Varefakta
Reference

b-9788775145188

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk