Skriftbrug, autoritet og pseudepigrafi

Vis stort billede
Skriftbrug, autoritet og pseudepigrafi

180,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Præcis som i vore dage har man også i antikken haft mange gode grunde til at skrive pseudonymt. Det kunne fx være en økonomisk salgsfordel, et satirisk ønske om at smæde en modstander eller personlig ængstelse ved at stå offentligt frem med et kontroversielt synspunkt.

Men det kunne også være et skole- eller traditionsbevidst udtryk for veneration over for en læremester og et ærligt ønske om at stå ved sin afhængighed for at hævde og måske fremme en bestemt tankegang. Især dette sidste synes at være formålet med den pseudepigrafiske praksis i de bibelske skrifter. Der er tale om en bevidst udnyttelse af traditionelle autoritetsfigurer inden for en kontekst, hvor det fx drejer sig om at tydeliggøre en afhængighed af en bestemt lovlærer eller fortolker for måske at sikre en traditionsbevidst kontinuitet eller legitimere en bestemt fortolkningsposition i forhold til konkurrerende fortolkninger.

Bogens forfattere er eller har været ansat ved Afdeling for Bibelsk Eksegese, Københavns Universitet: Søren Holst, Jesper Høgenhaven, Trine Bjørnung Hasselbalch, Bodil Ejrnæs, Finn Damgaard, Jesper Tang Nielsen, Geert Hallbäck og Lone Fatum.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bodil Ejrnæs / Lone Fatum
Sideantal: 169
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 160 mm
Højde: 235 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 343 g
Serie: Forum for Bibelsk Eksegese, vol. 16
Udgivelsesdato: 31 Oct 2010
Oplagsdato: 31 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763536370

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Skriftbrug, autoritet og pseudepigrafi Museum Tusculanums Forlag