Savværksliv - En beretning om Carl og Trine Christensens livsværk Jystrup Savværk

Vis stort billede
Savværksliv - En beretning om Carl og Trine Christensens livsværk Jystrup Savværk

75,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I 1930 så Jystrup Savværk dagens lys. Carl Christensen startede for lånte penge en virksomhed, der de næste 37 år var Jystrups eneste større virksomhed.
Carl Christensen og hans hustru Trines livsværk beskrives fra den spæde start, gennem årene, hvor virksomheden voksede sig til en rentabel industri, og indtil den dag, hvor Carl på grund af alder måtte sætte savværket til salg. På det tidspunkt var konkurrencen og omkostningsniveauet for stort til, at en mindre virksomhed som Jystrup Savværk kunne stå distancen overfor andre større danske eller udenlandske firmaer, hvorfor sønnen Orla ikke turde binde an med at fortsætte virksomheden.
Gennem bogen får læseren indblik i, hvordan Jystrup Savværk voksede, hvad der blev produceret, hvordan arbejdsgangene var fra kævlerne kom ind, til de færdige produkter blev sendt af sted fra savværket, og ikke mindst hvordan det var at arbejde på et mindre lokalt savværk.
Beretningen slutter, da Jystrup Savværk i 1967 sælges, og 10 år senere efter virksomhedens ophør overtages af Ringsted Kommune. Området ender med at blive grundlag for etableringen af endnu en drøm, nemlig Bofællesskabet Savværket, som nu mere end 25 år senere lever i bedste velgående.
Carl Christensen døde i 1987 med en så stor tilfredshed med de resultater og mål, han og Trine havde sat sig, at han ved deres guldbryllup kunne sige: "Jeg ville ikke have noget imod at gøre det hele om."

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Svend-Aage Petersen
Sideantal: 36
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 170 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 2 mm
Vægt: 79 g
Udgivelsesdato: 15 Sep 2013
Oplagsdato: 16 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771452402

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Savværksliv - En beretning om Carl og Trine Christensens livsværk Jystrup Savværk Books On Demand