Samfund uden Gud

Vis stort billede
Samfund uden Gud

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Hvorfor tror danskere meget mindre på Gud end resten af verden? Hvordan forholder vi os så til døden og meningen med livet? Hvorfor fungerer vores samfund alligevel?
Det er nogle af de spørgsmål man må stille sig, når man kigger på danskerne med amerikanske briller. Og det er lige hvad den amerikanske religionssociolog Phil Zuckermanhar gjort i bogen Samfund uden Gudom sit forskningsprojekt i og om Danmark og danskeres religiøsitet. I bogen argumenterer han for, at et samfund uden Gud ikke alene er muligt, men også kan være ganske civiliseret og behageligt.
Når udenlandske øjne rettes mod Danmark, ser de ofte en jordisk himmel med maleriske byer, indbydende storbyer, smukke skove, ensomme strande, et velfungerende demokrati, lav kriminalitet, et lavt korruptionsniveau, et fremragende uddannelsessystem, nyskabende arkitektur, en stærk økonomi, velfinansieret kunst, rene sygehuse og meget mere.
Når den udenlandske forsker samtidig finder ud af, at vi ikke tror særligt meget på Gud, medfører det stor undren.
For Phil Zuckemannfra USA, hvor det hedder sig at et samfund uden gudstro er dømt til undergang, var den skandinaviske opfattelse af religion også værd at undersøge nærmere.
Han blev derfor gæsteunderviser på Det Teologiske Fakultet fra maj 2005 til juli 2006, hvor han parallelt med sine undervisningsforløb om religion i USA og sekularisering i Skandinavien, foretog 150 dybdegående interviews af danskere og svenskere om deres tro og religionsopfattelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Phil Zuckerman
Sideantal: 228
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Karen Bek-Pedersen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Univers
Bredde: 158 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 439 g
Udgivelsesdato: 28 Aug 2008
Oplagsdato: 28 Aug 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791668210

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk