Romerrigets Historie - Fra by til verdensrige og fra verdensrige til by

Vis stort billede
Romerrigets Historie - Fra by til verdensrige og fra verdensrige til by

278,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Rom består, så længe Colosseum står. Sådan lyder et velkendt romersk ordsprog. Og Colloseums mægtige mure rejser sig fortsat midt i den by, der gennem århundreder var centrum i et af verdenshistoriens mægtigste riger.
Romerrigets historie skildrer et mere end 1000 år langt, dramatisk forløb, der tager sin begyndelse med Romulus' grundlæggelse af Rom - ifølge traditionen 21. april 753 f.v.t. Senere voksede byens magt og ambitioner, hvilket førte til erobring af først Italien, og derefter hele Middelhavsområdet.
Romerriget var sin tids supermagt, men med tiden blev det enorme rige delt i en vestlig og en østlig del. Nedgangstiden var begyndt. I Romerrigets historie forlader vi romerne i 610 e.v.t., hvor kejser Heraklios besteg tronen i Konstantinopel (nutidens Istanbul). Det officielle sprog var nu blevet græsk, og Det Østromerske Rige havde for alvor lagt afstand til sit vestlige ophav, som mistede sin position.
Romerrigets historie viser sammenhængen mellem de politiske begivenheder og de sociale og økonomiske forhold. Erik Christiansen har lagt vægt på at vise, både hvordan romerne selv opfattede deres samtid og fortid, og hvordan eftertiden har søgt at tolke begivenhederne. Store romerske personligheder som Cicero, Cæsar og Spartacus har længe været godt stof i film og romaner - her sættes de ind i deres rette sammenhæng.
Bogen er ikke alene en tilgængelig introduktion til alle, der interesserer sig for den romerske fortid og for Romerrigets kolossale indflydelse på europæisk kultur og identitet, men også en grundig håndbog, med arbejdsredskaber som omfattende ordliste og oversigter over forskning og bevarede kilder.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Erik Christiansen
Sideantal: 268
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 4
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 162 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 727 g
Udgivelsesdato: 01 Oct 2007
Oplagsdato: 17 Mar 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779342958

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Romerrigets Historie - Fra by til verdensrige og fra verdensrige til by Aarhus Universitetsforlag