Roman Imperial Statue Bases - from Augustus to Commodus

Vis stort billede
Roman Imperial Statue Bases - from Augustus to Commodus

358,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I romersk kejsertid var det ikke ualmin­deligt, at en indflydelsesrig privatmand eller en hel by rejste en statue af kejseren på byens torv. Bronze var det foretrukne materiale til kejserstatuer, men, da metal er så let et materiale at genbruge, er langt hovedparten af disse statuer forsvundet. En statuebase derimod var stort set altid af sten, også selvom selve statuen var af metal.
Ved at undersøge det langt større antal bevarede statuebaser sætter Jakob Munk Højteselve statuen ind i en større sammenhæng, idet der på basen som regel er oplysninger om kejserens navn og den, der har rejst statuen til hans ære. Forfatteren har her samlet et katalog med 2300 kendte statuebaser fra næsten 800 lokaliteter over hele Romerriget. Da kataloget strækker sig over 250 år kan man for første gang aflæse fx geografiske og kronologiske mønstre.
Højte kon­klu­derer, at portrætstatuer af romerske kej­sere var et storbyfænomen; at de blev rejst med stort set samme frekvens gen­nem hver enkelt kejsers regerings­periode, dog med en højere kon­cen­tra­tion et par år efter tiltrædelsen; og at et primært for­mål var at fremhæve giverens meritter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jakob Munk Højte
Sideantal: 658
Sprog: Engelsk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus University Press
Bredde: 180 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 44 mm
Vægt: 1366 g
Serie: Aarhus Studies in Mediterranean Antiquity
Udgivelsesdato: 25 Aug 2005
Oplagsdato: 25 Aug 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779341463

Udgivelsesår

2005

Sprog

Engelsk

Roman Imperial Statue Bases - from Augustus to Commodus Aarhus University Press