Religiøs narrativitet, kognition og kultur

Reduced price!
Vis stort billede
Religiøs narrativitet, kognition og kultur

199,20 kr

-20%

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

>>. vor egen fortælling om udvikling, erkendelse og kultur<<
Overalt og til alle tider har mennesker fortalt historier om sig selv, om andre, om fortiden og om alt det, som vi i det hele taget er i stand til at forestille os, og det er ikke så lidt.
Menneskets evne til at fortælle har været afgørende for hvordan vi har skabt os selv, i kultur, historie og måder at tænke over verden på: fra myter og sagn, over historie, til filosofi og videnskab.
Religion er en af menneskets måder at skabe mening i tilværelsen og derfor er religion og fortælling uløseligt forbundne. I religiøs narrativitet udfoldes billeder af mennesket, samfundet, og verden. Kort sagt: der skabes et kognitivt kosmos, som gør verden meningsfuld og forståelig. Den fysiske verden siger jo i sig selv ikke noget, men mennesket har til alle tider brugt sin egen narrative kompetence til at få universet 'til at tale'. Derfor indgår religiøs narrativitet som en del af vor egen fortælling om udvikling, erkendelse og kultur.
I denne antologi bidrager en række forskere med perspektiver fra antropologi, filosofi, psykologi, neurovidenskab, religionsvidenskab og teologi. Bogen henvender sig til alle som interesserer sig for menneskers selvforståelse, fra individuelle livshistorier til teorier om religiøs kosmologi.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sideantal: 224
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Univers
Bredde: 158 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 381 g
Udgivelsesdato: 31 Aug 2008
Oplagsdato: 31 Aug 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791668203

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk