Post War Identification - Everyday Muslim Counterdiscourse in Bosnia Herzegovina

Vis stort billede
Post War Identification - Everyday Muslim Counterdiscourse in Bosnia Herzegovina

348,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

>>Du kan ikke forstå, hvad krigen har gjort ved os. Ved første øjekast ser alt normalt ud, men det er det ikke. Intet er normalt. Krigen forandrede alting<<. >>Politikerne bliver ved med at fortælle os, at vi ikke kan leve sammen. Men på trods af det, så gør vi det.<<
Udtalelserne stammer fra mennesker, der overlevede krigen i Ex-Jugoslavien, og som vi møder i Post-war Identification. Bogen er et unikt studie af livet efter krigen i en etnisk blandet by i Bosnien-Hercegovina. Under krigen i 1990'erne blev den lokale muslimske befolkning drevet ud af byen, men i dag er de vendt tilbage for at leve sammen med deres tidligere fjender. Disse mennesker forsøger nu at stykke et liv sammen af brudstykker, der består af traumer, nationalistisk propaganda, en ødelagt økonomi og minder fra tiden før krigen. Men i en ellers fortvivlet verden er der vokset en anti-nationalistisk diskurs op, som giver håb for fremtidig sameksistens.
Bogen viser, at forsoning ofte skabes nedenfra og op, snarere end i de politiske magtkorridorer. Dens forkus på hverdagsbaseret modstand yder et særdeles relevant bidrag til nyere tids antropologiske diskussioner af forholdet mellem diskurs, magt, nationalisme og vold.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Torsten Kolind
Sideantal: 315
Sprog: Engelsk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 159 mm
Højde: 242 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 552 g
Udgivelsesdato: 14 Jul 2008
Oplagsdato: 14 Jul 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343139

Udgivelsesår

2008

Sprog

Engelsk

Post War Identification - Everyday Muslim Counterdiscourse in Bosnia Herzegovina Aarhus Universitetsforlag