Polske paradokser - Polens nyere socialhistorie

Vis stort billede
Polske paradokser - Polens nyere socialhistorie

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Polen er et af vores store nabolande, men det er de færreste danskere, der kender ret meget til polsk kultur og historie. I mange år var Danmark og Polen adskilt af jerntæppet, men inden for de senere år er grænserne næsten forsvundet, og vi er sammen i det store EU-fællesskab. Polske håndværkere og avisbude er blevet hverdag - det samme er faglige konflikter.
Polske paradokser - Polens nyere socialhistoriegiver et levende og nuanceret indblik i landets komplicerede udvikling. Polen unddrager sig entydige beskrivelser; er både hightech og hesteforspand, galoperende økonomisk vækst og rekordstor arbejdsløshed og stærkt påvirket af både den katolske kirke og den kommunistiske fortid.
Bogen forholder sig kritisk til de senere års udvikling og peger på et svagt udviklet demokrati som årsag til den bizarre politiske udvikling i landet. Bogen viser også, at økonomisk vækst ikke automatisk fører til en løsning af sociale problemer og problemerne på arbejdsmarkedet. Forfatteren inddrager historiske, politiske, økonomiske og sociologiske analyser, men bygger i lige så høj grad på samtaler med 'den menige polske mand og kvinde' i supermarkeder, i fagforeninger eller på bar i Poznan.
Jens Jørgen Nielsener forfatter og konsulent i FOA. Han har i mange år boet og arbejdet i Østeuropa og taler både polsk og russisk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Jørgen Nielsen
Sideantal: 328
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 178 mm
Højde: 254 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 847 g
Udgivelsesdato: 14 Jul 2008
Oplagsdato: 14 Jul 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778876423

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Polske paradokser - Polens nyere socialhistorie Frydenlund