Peter Post's Dagbog - En sønderjyde i tysk krigstjeneste og russisk krigsfangenskab i 1. verdenskrig

Vis stort billede Tilføj
Peter Post's Dagbog - En sønderjyde i tysk krigstjeneste og russisk krigsfangenskab i 1. verdenskrig

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I 1915 blev Peter Nissen Post indkaldt som soldat i den tyske hær. Han var født og opvokset i Spandet lige syd for den daværende dansk-tyske grænse. Efter 5 måneders rekruttid blev han sendt til Østfronten, taget til fange og sendt til en krigsfangelejr i Sarapol inde i Ural-bjergene. Peter Post kom til Danmark i efteråret 1918, men kunne ikke vende tilbage sit hjem i Sønderjylland, da han blev betragtet som deserteret soldat.
Omkring 35.000 sønderjyder blev sendt til fronten i 1. verdenskrig, og heraf blev ca. 7000 dræbt, mange sad i krigsfangelejre i Frankrig, England og Rusland, og de fleste vendte hjem med ar på sjæl og krop.
"Peter Post's Dagbog" er en nøje gengivelse af den håndskrevne dagbog. Peter Post fortæller om oplevelserne ved fronten, rejsen gennem Rusland, og særligt beskriver han dagliglivet i fangelejren.
Siderne om hans hjemrejse er forsvundet fra dagbogen, men hans datter, Didde Pedersen, har både skrevet og fortalt om hjemrejsen ud fra det, hun har fået fortalt og har læst som barn. Hans barnebarn har rekonstrueret hjemrejsen ud fra fortællinger i familien og ud fra historiske kilder.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Else Marie Post
Sideantal: 72
Sprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 148 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 5 mm
Vægt: 116 g
Udgivelsesdato: 16 Sep 2014
Oplagsdato: 17 Sep 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771458749

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Peter Post's Dagbog - En sønderjyde i tysk krigstjeneste og russisk krigsfangenskab i 1. verdenskrig Books On Demand